Forside
Hovedsider
Biografier
Pink Floyd diskografi
Kontakt
Sitemap

Animals ekstra

I den brede befolkning er albummet Animals ikke kendt som en af de bedste Pink Floyd udgivelser.
Blandt Pink Floyd nørder er opfatelesn ofte en ganske anden. Der bliver den betragtet som et klart hit.

Der er dog meget der tyder på, at om ikke andet er coveret meget berømt.

Herunder vil jeg komme med nogle hentydninger, fundet i filmens verden. Lur mig om ikke dem der kender dette cover så godt, også kender pladen rimeligt godt...

I 2006 kom der en film der hed
"Children of Men".
En noget dyster og dommedags-agtig film om et England der var i totalt forfald og så videre. Kedelig film, men som Pink Floyd fan kan man ikke andet end at glæde sig over den meget slet skjulte hentydning der er til det så berømte cover.

Måske er hentydningen ikke så komisk og mystisk som man umiddelbart skulle tro. I virkeligheden og i filmen er Battersea et kunstmuseum. Det samme kan med rette siges om det cover fra 1977. Så at genskabe dette "kunstværk" er jo "bare kunst".

Som det måske kan anes af billedet, foregår denne scene på Battersea Power Station. Man får her en sjælden lejlighed til at se det hele lidt oppefra og dermed også et bedre udsyn til den berømte gris.

Nanny McPhee and The Big Bang

Har du børn ? Eller er du selv en barnlig sjæl som jeg ? Så kender du nok den noget surealistiske film
Nanny McPhee

Der blev lavet en 2'er af denne film, der så udspiller sig i under 2.verdenskrig. På et tidspunkt i filmen tager McPhee de grimme unger ind til London. Her kommer de altså forbi Battersea Power Station, og der er en masse af disse luftværns balloner hængt op ved Themsen. Prøv at lægge mærke til den ene af disse balloner på billedet herunder. Den ene ballon har nemlig en meget velkendt form. Det er den samme du kan se på billede her over teksten, hvor den altså bare har fået en mere velkendt placering.

Knap 30 år efter udgivelsen af denne Pink Floyd Animals, gik man hen og lavede en kult-tegnefilm i spillefilms længde: Simpsons The Movie som så blev udgivet på DVD i 2007.
Tv-serien er selvfølgelig væsentligt ældre og nok mere kendt, men nu lavede de altså også en film.

Mange har nok set filmen og er derfor bekendt med fænomenet Spiderpig. Lidt af en parodi på Spiderman i bedste Homer-stil. Og allerede i sig selv en kultfigur.

Det var så meningen at markere udgivelsen af denne video men en event, der samtidig var noget af en hyldest til Pink Floyds "Animal". Mere præcist coveret med en gris svævende mellem skorstenene på Battersea Power station i London.
Så man lavede en oppustelig udgave af Spiderpig og tog ud til Battersea. Grisen blev pustet op men desværre var vejret ikke med holdet den dag og projektet blev droppet.

Heldigvis var holdet vedholdende og prøvede igen senere. Jeg husker ikke datoen for første forsøg, men 11.december 2007 prøvede holdet igen og denne gang med held.
Op mellem de to samme skorstene som på coveret på Animals. En hyldest der må varme hjertet på alle gamle Floyd fans !

Det skal lige siges at holdet havde læst i historiebøgerne! De havde lært af Floyds fejl den gang i 1977, som skrevet højere oppe på denne side. så de havde medbragt en ordentlig ærtebøsse, til at lukke luften ud i nødstilfælde.....

Se det mislykkede forsøg og successen på Youtube :

Som alle andre der laver hjemmesider, vil jeg også gerne høre din mening om pinkfloydhyldest.dk.
Vær rar at skrive et par ord i min gæstebog
[ Skriv i min Gæstebog ] - [ Læs min Gæstebog]
Eller skriv direkte til mig pinkfloyd@pinkfloydhyldest. (tilføj selv dk - jeg er træt af spam.)

eXTReMe Tracker